RECEPT: Één-pan-met-koolraap-en-kip

Hoe gaaf is het om ouderwetse, rare, onbekende of exotische groenten te gebruiken! Dat is een hele uitdaging en altijd een verassing! En het vraagt om creativiteit, dusss...  

Vandaag heb ik een ouderwetse knol voor jullie in gedachten, namelijk de 'KOOLRAAP'. 

Het is niet zomaar een antieke groente, maar het is juist een hele hippe, want tegenwoordig willen we allemaal gezond eten, met zoveel mogelijk voedingsstoffen, 'superfoods', zeg maar. 

In de winter kunnen we wel een opstekertje gebruiken. Wisten jullie wel dat de koolraap barst van de Vitamine C? En dat hij de 'Citroen van het Noorden' genoemd wordt. Ik denk dat het genoeg zegt. Wil je de uitgebreide voedingswaarde van deze supergezonde knol weten? kijk dan op in de voedingsmiddelenlijst van MMV.
Fijn, zo'n gezonde knol, maar hoe kook je daar nu iets lekkers van? Dat is natuurlijk altijd weer de vraag, want als je weinig tijd hebt, of niet zo'n type bent van een dagelijks 'zesgangenmenu', dan is dit iets voor jou. Een eenpansgerecht met koolraap en kip. Het is ook nog eens lactose-,gluten- en e-nummervrij, bevat ook weinig snelle koolhydraten. 

Dus snel naar de ruimer gesorteerde supermarkt of naar de groenteboer. En veel succes! Ik weet zeker dat je de koolraap nu graag wilt eten.

#30minutenrecept #supergezondeten #superfooduiteigenland #smullen #recept #koolhydraatarm #lactosevrij #glutenvrij #e-nummervrij

Wat heb je nodig:
    Afbeeldingsresultaten voor koolraap
  • Wok of grote hapjespan
  • Kookpan
  • Vergiet
  • Snijplank
  • Scherp mes
Ingrediënten:
  • 300 gram kipfilet
  • koolraap
  • 1 zoete aardappel
  • 1 kleine prei
  • 1 winterwortel
  • verse peterselie/bladselderij
  • 2 uien
  • 1 teentje knoflook
  • 2 el. olie
  • 1 el. Garam Masala kruiden (Johny Boer)
  • 1 el. kurkuma
  • zout 

Werkwijze:

1. Snij de koolraap doormidden en leg hem op het snijvlak op de snijplank. Nu kun je met een scherp mes heel gemakkelijk de schil van de koolraap schillen. 

2. Snij nu de koolraap en de zoete aardappel in dobbelsteentjes van ongeveer een centimeter en spoel af in vergiet

3. Breng de koolraap en de zoete aardappel met water in een ruime pan aan de kook en laat het in 15 minuten beetgaar koken. 

4. Snijd de andere groenten in reepjes en de kipfilet in blokjes. 

5. Verhit de Olie in de Wok en laat de kip eerst rondom bruin worden. Voeg nu de uien, knoflook, 1 tl. zout, kurkuma en de Garam Masala kruiden toe. Roer het even goed door elkaar. 

6. Voeg nu de gesneden wortel en prei toe en laat het mee bakken op middelhoog vuur. Blijf steeds roeren. 

7. Zijn de koolraap en de zoete aardappel gaar? Giet ze af en laat ze even uitstomen in het vergiet. 

8. Voeg nu de koolraap en zoete aardappel toe bij de rest in de Wok. 

9. Voeg de gesneden peterselie/bladselderij toe en laat het gerecht nog 5 minuten op laag vuur garen. Roer alles goed door elkaar. 


Serveer het gerecht op een luie zaterdag, of op een koude doordeweekse dag! 

Dat wordt smullen! 








Reacties

Populaire posts van deze blog

Breien: Wollige sjaal met simpel ajourpatroon

Oma's bloempot 2.0

Recept: Erwtensoep in de Regen (e-nummervrij)