Recept: Appelmoes, vers uit de boomgaard!

Vinden jullie het ook geen beauty's?! Alleen het plaatje al! Van deze mooie appels kreeg ik zelfs een hele emmer! Dat wordt weer appeltaart, appelflap en de rest gaat de diepvries in als... APPELMOES! Heerlijk, met een snufje kaneel!
Heb jij ook zo'n emmertje vol gekregen van de buurman? Of heb je zelf een appelboom in je tuin? Weet je niet wat je er mee moet?

#appelmoes
#kitchen
#cooking
#koken
#gezonder
#zonder geraffineerde suikers
#snel receptje
#blij mee
#wintervoorraad

Hier het overheerlijke, simpele receptje van mijn appelmoes:

Benodigdheden:
ruime kookpan
pollepel
schilmes
eventueel een dunschiller

Ingrediënten
1kg (zure) appels
1pijpje kaneel/1 theelepel kaneel
eventueel honing of (appel)diksap

Werkwijze:
1. Schil de appels, snij ze in kwarten en ontdoe ze van het klokhuis.
2. Spoel de appels even af onder de kraan.
3. Laat een beetje water in de pan lopen ter hoogte van een pinkdikte.
4. Doe nu de appels en het pijpje/theelepeltje kaneel in de pan en laat ze aan de kook komen op een middelmatig vuur. Blijf erbij staan, ze kunnen namelijk vreselijk aanbranden en dan heb je een hele vieze pan.
5. Laat de appels voorzichtig doorkoken op laag vuurtje tot de appels zacht worden wel steeds de appels omroeren, zodat het geheel gelijkmatig verwarmd wordt. Is het een mooie moes geworden? Dan ben je klaar!
6. Verwijder het pijpje kaneel en laat het appelmoes afkoelen in een (spoel)bak met koud water.
7. Proef de appelmoes, vind je het te zuur? voeg dan eventueel een scheutje honing of diksap toe!

Tip:
wil je de appelmoes invriezen? Laat het dan helemaal afkoelen. Verdeel de moes over opgespaarde plastic bakjes!

Wist je dat...

  • de kaneel zorgt voor een gelijkmatiger opname van suiker, waardoor de suikers uit de appelmoes langzamer opgenomen worden. Dit voorkomt dat je lichaam ineens veel te veel suikers opneemt en je daarna al snel weer het hongergevoel opkomt. 
  • kaneel je lichaam verwarmt.
  • kaneel ondersteunend is bij verkoudheid en griep.
 Heerlijke specerij nu het weer wat kouder wordt!

Veel kook- en inmaakplezier!

Groetjes,

Margareth




Reacties

Populaire posts van deze blog

Breien: Wollige sjaal met simpel ajourpatroon

Oma's bloempot 2.0

Recept: Erwtensoep in de Regen (e-nummervrij)