Venkelsoep

Hoi Allemaal,

de herfst is nu echt begonnen! Het is kouder en grijzer geworden. Echt weer om het binnen weer gezellig te maken en weer te rommelen in de keuken. De zomer past voor mij bij lekker frisse salades en maaltijden waarvoor ik niet te lang in de keuken hoef te staan. In de herfst is het weer fijn om rustig aan het aanrechtblad te staan en groenten te snijden voor een heerlijk soepje. Koken is een van mijn hobby's en het is ook noodzakelijk om te doen (je moet toch iets eten). Het mooiste vind ik als er allemaal verse groenten en 'echte' producten in mijn eten gaan. Dus geen pakjes en zakjes. Een van mijn favorieten is venkelsoep en het recept deel ik met jullie. Lekker snel klaar en heel gezond!

Deze soep is E-nummervrij, glutenvrij en lactosevrij (vervang de slagroom dan voor kokosroom).
koken#simpel#geen ingewikkelde ingrediënten#snel klaar


Ingrediënten:
  • 2 venkelknollen
  • 2 uien
  • 1 a 2 teentjes knoflook
  • scheut (olijf)olie
  • 200 ml slag- of kokosroom
  • zout 
  • peper
  • 1 bosuitje
  • 1 theelepel Italiaanse kruiden
  • 1 lt. water
Benodigdheden:
  1. ruime kookpan
  2. staafmixer of blender

werkwijze:
  1. Snijd de ui in ringen, pers de knoflook.
  2. Neem een ruime kookpan en verwarm hierin een scheut olie. Voeg de uien en de knoflook toe en fruit ze voorzichtig. 
  3. Neem nu de venkelknollen. Was ze en snijd ze in kleine stukjes. Doe de venkel bij de andere ingrediënten in de pan.
  4. Laat de venkelstukjes even mee fruiten met de uien (ongeveer 3 min.) Voeg nu ook de Italiaanse kruiden toe.
  5. Schenk nu voorzichtig het water bij in de pan. Breng het geheel weer aan de kook en laat het 10 minuten goed doorkoken.
  6. Als de groenten gaar zijn kun je het geheel met de staafmixer of in de blender fijn malen. Zorg dat het een egaal geheel wordt. 
  7. Voeg nu het bosuitje, in fijne ringetjes gesneden, toe. Laat de soep nog even tegen de kook aan tot de bosuitjes iets zachter zijn geworden. 
  8. Breng de soep op smaak door zout en peper toe te voegen. Hierbij moet je de soep even proeven voor het beste resultaat ;-)
  9. Als laatste voeg je de room toe. Roer het goed door de soep. 
  10. Je kunt nu de venkelsoep serveren, met een lekker stokbroodje of toch nog een frisse salade.
Eet smakelijk!!!



Reacties

  1. Reacties
    1. Dankjewel! Fijn dat je er van genoten hebt! Gaaf dat je voor dit recept gekozen hebt!

      Verwijderen

Een reactie posten

Populaire posts van deze blog

Breien: Wollige sjaal met simpel ajourpatroon

Oma's bloempot 2.0

Haakpatroon: Vrolijke onderzetter (after Christmas ;-)